personal coach


personal coach 1.0

iemand die voor zijn beroep een ander individueel, persoonlijk begeleidt; persoonlijke coach

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een personal coach…

is een begeleider; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] begeleidt iemand
  • [Wijze] begeleidt iemand individueel, persoonlijk
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] oefent zijn functie uit voor zijn beroep

    Algemene voorbeelden


    Managementcoaching: De leidinggevende zoekt begeleiding bij een personal coach voor het managen van veranderingsprocessen.

    http://www.hetbesteuitmensenhalen.nl/

    Coaches van NIOW beschikken over ruime ervaring als personal coach voor medewerkers van diverse echelons uit zowel de profit als de non-profit sector. Daarnaast beschikken ze over een academisch werk- en denkniveau en hebben ze bovendien zelf ervaring als (coachend) leidinggevende in verschillende organisaties..

    http://www.niow.nl/

    Personal coach. De Vredebergstichting laat zich in haar activiteiten superviseren. Zij heeft Marion Walraven-Raming gevraagd haar opvatting van therapie en supervisie in de volgende stap uit te werken. Deze stap is dat de exclusiviteit van stotteren wordt doorbroken. Veel stottertherapieën werken mee aan de behoefte patiënt te zijn, verzorgd te worden. Met stotteren streeft iemand naar een voorkeursbehandeling, naar voorrechten. Stotteren is daarmee een maatschappelijk vraagstuk.

    http://www.vredeberg.nl/kinderen.htm

    Effectief leren met een personal coach. Bent u op zoek naar een privé-training voor uw bedrijf? Daarvoor bent u bij The Language Academy zeker op het juiste adres. Onze taaltrainers zijn gespecialiseerd in het bieden van trainingen op maat en kunnen goed inspelen op uw individuele taalbehoefte.

    http://www.thelanguageacademy.nl/

    Alex Engel, oprichter van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en zelf actief als mental coach, denkt vooral dat imago een belangrijke rol speelt in de opkomst van coaches. "Je bent wat als je een coach hebt", vertelt hij. Deze populariteit zorgt er echter ook voor dat er veel wildgroei is in de personele sector. "Er zijn ontzettend veel mensen die zichzelf ineens bombarderen tot personal coach."

    http://www.spitsnieuws.nl/archives/entertainment/2013/01/de-personal-coach-voor-%25C3%25A1lles,